Over Pedak

Visie en missie

Werken bij Pedak

Stage en afstuderen

Geschiedenis

Roland Vossen - directeur Pedak meettechniekVan de Zuidpool tot Afrika. Meetapparatuur van Pedak uit Heythuysen kom je overal tegen. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat Pedak dé expert is op het gebied van meten, registreren en weergeven.

Meten is weten. Met de juiste informatie kun je de juiste beslissingen nemen. En die informatie krijg je dankzij de juiste meetapparatuur. ‘Wat wij bij Pedak doen is dus veel meer dan het leveren van meetapparatuur’, vertelt directeur Roland Vossen. ‘Wij vinden een meetoplossing voor de vraag van onze klant. Door goed te analyseren wat de klant precies wil meten, kunnen wij met een op maat gemaakt advies komen, waarbij we niet alleen de apparatuur leveren, maar ook het onderhoud en kalibratie verzorgen. Is er geen standaard apparatuur beschikbaar voor een bepaald probleem, dan hebben we de expertise in huis om een apparaat-op-maat te ontwikkelen. Op die manier zorgen we ervoor dat onze klanten over exact die oplossing beschikken die ze nodig hebben.’

Frisse klassen en productieve kassen
Ongemerkt is iedereen wel eens in aanraking gekomen met de meetapparatuur van Pedak. Op scholen zorgen de CO2-meters van Pedak dat er in een fris binnenklimaat gewerkt kan worden. Als er te veel CO2 in de lucht zit, krijgt de meester een seintje dat er geventileerd moet worden. Zit je aan tafel, dan ligt er gegarandeerd iets op je bord dat met behulp van de meettechnieken van Pedak geproduceerd is. Je tomaat heeft in het ideale kasklimaat kunnen groeien dankzij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. De houdbaarheid van het koekje bij de koffie is bepaald na metingen met Pedak apparatuur. En spring je na het voetballen onder de douche; grote kans dat een temperatuurmeter van Pedak voorkomt dat je met legionella besmet raakt. Mocht je in het ziekenhuis terecht komen, dan kun je ook gerust zijn. Pedak apparatuur bewaakt daar het klimaat zodat er geen besmetting kan plaatsvinden. Een veilig idee voor de patiënt, maar ook voor de medewerkers!

Verrassende vragen
Het zoeken naar de juiste meetoplossingen verveelt nooit. Roland: “Saai? Dat wordt ons werk nooit! De vragen die we krijgen verrassen ons telkens weer”, vertelt Roland Vossen. “Universiteit Delft wilde de klimaatverandering meten. Wij leverden weerstations die onder andere in Afrika staan. Ook op de Zuidpool staan onze meters. NASA wilde daar het klimaat meten in een testlaboratorium en deze vraag kwam bij ons terecht. Dat is toch gaaf!”

 

 

 

 

 

Pedak meettechniek
Roorveld 1
6093 PL Heythuysen
Nederland

Vragen of bestellingen?
Bel: +31 [0]475 49 74 24
Of gebruik ons contactformulier

Volg ons!    Netwerk met ons op LinkedInVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookBekijk ons op Youtube!