Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Roland Vossen

Eigenaar / Directeur

Roland Vossen

“Het met techniek en verkoop bezig zijn, zat er al vroeg in”.

Na één toevallig gesprek met Siegfried Peeters, 26 jaar geleden, was het beklonken: Roland zou zijn opvolger worden. En niet alleen dat! Hij zou het helemaal zijn eigen bedrijf maken, inclusief een deskundig team van medewerkers om zich heen. En zo is de eenmanszaak die Siegfried 20 jaar lang heeft gerund, kunnen uitgroeien tot een begrip in de markt en een gezond bedrijf met 21 medewerkers.

Wat heb je vóór Pedak gedaan?

Ik heb eerst nog een tijdje als sales & service medewerker bij Nilfisk gewerkt, voor de reparatie en verkoop van industriële stofzuigers. Toen ik op een dag aan Siegfried een stofzuiger verkocht raakten we in gesprek over een baan en zelfs eventuele overname van zijn bedrijf, terwijl we elkaar van tevoren nog nooit gezien hadden! Het klikte gewoon. Ter plekke besloot ik ervoor te gaan. Vervolgens heb ik mijn baan opgezegd om nog twee jaar in dienst te treden van Pedak tot aan het moment van overname.

Hoe oud was je toen je het bedrijf overnam?

27 jaar oud was ik toen ik het bedrijf overnam. Op dat moment voelde ik mezelf te jong om ‘Directeur’ op het visitekaartje te zetten dus werd het ‘Sales Engineer’. De ochtend dat ik wakker werd en besefte dat ik daadwerkelijk eigenaar van Pedak was, kan ik me nog goed herinneren, want ik kon enkel denken: “Yes! Ik kan mijn hobby gaan uitoefenen!”.

Waarom wilde je iets met verkoop en techniek?

Verkoop en techniek zijn zaken die me al op jonge leeftijd interesseerden. Toen ik op de Havo zat bijvoorbeeld, kocht ik tweedehands televisies en na wat reparatiewerk verkocht ik ze weer door. Het spel, de spanning en het toevoegen van waarde is wat dit vak zo interessant maakt voor mij.

Naast het feit dat ik de verkoop en de techniek apart al interessant vind, is het vooral de combinatie waar ik enorm blij van word. Er is niks mooiers dan in een fabriek rondlopen, het productieproces onder de loep nemen en samen met de klant bepalen welke meetoplossing het beste past.

Wanneer je terugblikt op bijna 25 jaar Pedak, welke hoogtepunten komen er dan in je op?

Dat zijn er een heleboel! Over het algemeen kijk ik met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren waar we met het bedrijf een flinke groei hebben mogen doormaken. Maar als ik verder graaf zijn er drie momenten waar ik gelijk aan moet denken, namelijk: Het op de markt zetten van de levenslange garantie op sensoren, voor het eerst naar de beurs in Duitsland en het winnen van de Noviteiten Award.

Waarom die levenslange garantie op sensoren?

Mijn eerste gedachte, het kunnen bieden van levenslange garantie op sensoren, is iets dat we als team succesvol hebben opgepakt. We hadden met z’n allen zoveel vertrouwen in het product, dat we besloten ervoor te gaan. Het proces vooraf, het teamwork en het enthousiasme rondom het introduceren van dit unieke voordeel zal me altijd bijblijven.

Wat was er zo bijzonder aan die beurs in Duitsland?

De eerste keer dat ik naar de beurs Lounges in Duitsland ging in 2013, had ik geen stand maar enkel een koffer met meetapparatuur waarmee ik langs de andere stands ging om de producten aan de man te brengen. Dat was zó gaaf om te doen. Sowieso omdat ik op deze manier veel mensen sprak en ook omdat er een jaar later, toen ik wél een eigen stand had, mensen naar me toekwamen die zeiden: “Jij was toch die man met dat koffertje?”. Mooi is dat. Ik houd wel van dat pionieren!

En dan die Novelties in Technology Award…

Dat was fantastisch! Vooral omdat je wint in de categorie ‘noviteiten’ met het Cleanroom Display, een product dat je zelf hebt ontwikkeld en dat bijdraagt aan een gezonde omgeving in operatiekamers, laboratoria en cleanrooms. Dat geeft een goed gevoel! Ik kijk met trots terug op dit memorabele moment want het bevestigt maar weer eens hoeveel je kunt bereiken door goed samen te werken!

Wie is Roland als directeur?

Oei, lastig. Dat zou je eigenlijk aan mijn medewerkers moeten vragen. Maar ik denk dat ik als directeur niet veel anders ben dan als in privé situaties: een nuchter persoon met een gezonde portie ambitie. Natuurlijk moet je als directeur ook flexibel zijn en in staat zijn knopen door te hakken, maar ik hoef niet persé op de voorgrond te staan. Op kantoor niet, en thuis ook niet.

Als een echte familieman vind ik het belangrijkste om goed voor mijn mensen te zorgen. Mijn geheim is dat ik de medewerkers datgene laat doen waar ze goed in zijn en hen te helpen hun talenten in te zien en verder te ontwikkelen. Zij zijn het succes van Pedak!

Hoe zie jij de toekomst van Pedak?

Als een stijgende lijn waarin we de kansen blijven benutten. In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn team flink aan de weg getimmerd om te blijven groeien en een stabiel en gezond bedrijf te blijven. Dat is gelukt! In de komende jaren wil ik dit team van specialisten nog verder uitbreiden zodat we de klanten nóg beter kunnen bedienen. Ook wil ik Pedak meer naamsbekendheid geven, zelfs internationaal. Maar de manier waarop we elkaar en de klanten benaderen, blijft hetzelfde. De persoonlijke benadering, het altijd willen meedenken en het aandragen van de beste oplossingen, dat heb ik van Siegfried geleerd en zal ik altijd blijven toepassen. Ook in de toekomst.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×