Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geschiedenis van Pedak Al bijna 50 jaar meetoplossingen

In 1975 richtte Siegfried Peeters Pedak op in Voorschoten. Siegfried Peeters startte bewust een eenmanszaak met enkele vaste vertegenwoordigingen uit Zwitserland, Duitsland en Taiwan. Siegfried streefde er van begin af aan naar om goede en langdurige relaties op te bouwen met betrouwbare leveranciers. Het Zwitserse merk Novasina, met onder andere meetinstrumenten voor wateractiviteit (Aw-waarde) en hoge kwaliteit binnenklimaatsensoren, is zelfs al sinds het begin van Pedak in ons assortiment.

Groot denken

Na een goede start in Voorschoten verhuisde Pedak naar Egchel (Noord-Limburg). Pedak denkt groot en neemt al in de eerste jaren als eenmanszaak plaats tussen de grote namen door deel te nemen aan de vakbeurs HET Instrument, welke om het jaar georganiseerd wordt. Om alle bezoekers goed te kunnen helpen worden zelfs hostessen ingezet voor ondersteuning. Door zelf ook beurzen te bezoeken door heel Europa blijft Pedak van begin af aan op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Kantoor Pedak oud

Het eerste kantoor Pedak in Heythuysen

Groei na 1996

Pedak kantoor oud

Het eerste kantoor Pedak in Heythuysen

In 1996 wordt de eerste medewerker, Roland Vossen, aangenomen. Al snel wordt Roland de opvolger van Siegfried en daarom verhuist Pedak naar de woonplaats van Roland, Heythuysen. Van een kantoorunit in de achtertuin, naar een bedrijfsverzamelgebouw verhuist Pedak in 2006 naar het prachtige eigen pand op industrieterrein Arenbos in Heythuysen.

Meetoplossingen met kennis, ervaring, betrokkenheid en enthousiasme

Niets van dit alles kan zonder een goed en krachtig team. Inmiddels zijn wij gegroeid naar een mooi team van enthousiaste medewerkers waarvan Roland Vossen de trotse directeur is. Nog altijd staat Pedak als relatief kleine speler tussen de groten, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Net als in 1975 denkt Pedak groot en in oplossingen. Pedak neemt niet de makkelijkste weg maar streeft naar het perfecte antwoord op een meetvraag.

Meer dan alleen metertjes

Meer dan eens kwamen we tot de conclusie dat het perfecte antwoord (nog) niet bestond met als resultaat een aantal interessante ontwikkelingen welke met behulp van de kennis en creativiteit van ons team tot stand zijn gekomen. Zo hebben we een boek-meet-systeem ontwikkeld wat zelfs in de bibliotheek in het Vaticaan gebruikt wordt, hebben we een draadloos meet- en registratiesysteem ontwikkeld voor temperatuur en klimaat en ontwikkelden we recent een cleanroomdisplay voor status en weergave van klimaat in operatiekamers, laboratoria en cleanrooms welke zelfs een belangrijke noviteiten award won.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×