Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Zoeken naar warmte lekken met infrarood camera

Info over warmte lekken. Energie besparing in de woningbouw wordt een steeds belangrijker item. Het bespaart uiteraard kosten, we hebben immers te maken met steeds stijgende gasprijzen, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Tevens zal het wooncomfort bij de juiste correctie maatregelen toenemen.

Voor het zoeken naar warmtelekken van een woning is het gebruik van een IR warmte camera een uiterst handig hulpmiddel. De energie coaches van LeudalEnergie maken sinds enkele jaren gebruik van de Peak Tech 5610 (220x160pixels) Infrarood camera van Pedak Meettechniek te Heythuysen. Maaike Godschalk heeft door haar uitgebreide kennis van Infrarood meettechniek ons zeer goed/?p=11490 geholpen.

De ideale omstandigheden om warmtelekkages van een woning zichtbaar te maken zijn een buiten temperatuur van nul graden en een normaal stookgedrag in de woning. Belangrijk is dat warmte reflecties vermeden worden. Bijvoorbeeld; een verkeerde opstelling van de cameraman kan een warmtevlek weergeven in het beeld.

 

Voorbeelden van warmte lekkages 

Bij foto 1 zien we o.a. dat de spouwmuur isolatie boven de deur slechter is dan de rest van de muur. Via de garage deur ontsnapt ook de nodige warmte.

Infrarood foto huis

Foto 1

Foto 2 shows us in red that a lot of heat is leaking from below the window.

Infrarood foto huis

Foto 2

Bij foto 3 zie je dat onder de dakgoot over de gehele breedte de kleur rood overheerst. Dit is een teken dat de spouwmuur vulling ingezakt is. Tevens maakt de bijna witte kleur van de ramen duidelijk dat daar een warmtelek is.