Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Klimaatonderzoek en ecologisch onderzoek

Meet en monitor microklimatische omgevingen op moeilijke bereikbare of uitgestrekte locaties. Koppel een verscheidenheid aan sensoren en de mogelijkheid om deze afzonderlijk te combineren. Dit maakt klimaat en ecologisch onderzoek mogelijk op locaties waar geen mobiele of netwerkverbinding mogelijk is.

Belangrijkste voordelen

Inzicht in klimaatverandering 

Voor onderzoekers die werken op land groot in omvang of gesitueerd op afgelegen of moeilijk bereikbaar gebieden, kan het lastig zijn om zicht te houden op belangrijke meetwaarden. Denk hierbij aan temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en windkracht. Maar bijvoorbeeld ook bodemvocht, bodemtemperatuur, regenval en waterverbruik, waterniveau of flow bij irrigatie. Inzicht in deze meetwaarden maakt het mogelijk om klimaatverandering op locaties over de hele wereld in kaart te brengen. 

HOBOnet Field Monitoringsystem 

HOBOnet biedt een kosteneffectieve, schaalbare, web-enabled oplossing voor het bewaken van microklimaatomstandigheden op tal van punten op iedere locatie, zonder gedoe met kabels. Met ofwel het zeer flexibele HOBO RX3000-station of het eenvoudig te implementeren HOBO MicroRX-station als de kerncomponent van het systeem, communiceren HOBOnet draadloze sensoren weers- en bodemgegevens terug naar het hoofdstation met uiterste nauwkeurigheid.

Met HOBOlink, het cloudgebaseerde platform van Onset, heb je altijd en overal toegang tot jouw gegevens. En het systeem stuurt sms- en/of e-mailwaarschuwingen wanneer de omstandigheden de door de gebruiker ingestelde drempels overschrijden, zodat je snel kunt handelen om je gewassen te beschermen tegen het risico van vorst of droge grond. 

USB opstellingen

Met USB opstellingen kunnen meetlocaties ter plaatsen bezocht worden om via de usb aansluiting de meetgegevens te downloaden. Dit wordt vaak toegepast in zeer afgelegen of geïsoleerde gebieden waar geen mobiele verbinding beschikbaar is. De meetapparatuur is met een kabel aangesloten. 

Draadloze opstellingen 

Bij een draadloze opstellingen zijn alle meetpunten via een MESH netwerk met elkaar verbonden en wordt de data via vanuit de hoofdunit via een LTE verbinding online beschikbaar gemaakt, waarna het overal beschikbaar is voor inzage. Voorwaarde hiervoor is dus wel voldoende mobiel bereik. 

 

"Top samenwerking!"

Leon Mossink

Wageningen University & Research (WUR)

""We doen vanuit de Universiteit van Antwerpen onderzoek naar de uitstoot van broeikasgassen uit laagveenbodems, waarbij we gebruik maken van gesloten kamers en een broeikasgasanalyzer. Hierbij is het tegelijkertijd van belang om continu temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en fotosynthetisch actieve straling te monitoren, wat uiteindelijk toelaat om de koolstofbalans van het veen te modelleren op jaarbasis. Het relatief eenvoudige en gebruiksvriendelijke plug-and-play meteo-systeem van Onset bleek hiervoor geschikt." "

Dr Willem-Jan Emsens

University of Antwerp, Department of Biology

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×