Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Contactloos, nauwkeurig temperatuur meten met infrarood!

Wanneer het niet mogelijk of niet wenselijk is om de temperatuur van objecten te meten door aanraking, kan infrarood temperatuurmeting een oplossing bieden. Denk hierbij aan metingen van producten in extreme omstandigheden, zoals vloeibare metalen. Maar ook producten die je niet wilt aantasten of verstoren door er een sensor in te prikken.

Belangrijkste voordelen

INTERFACES

De elektronica van de infraroodcamera of de thermometer zet de op basis van het uitgangssignaal van de detector berekende objecttemperatuur om in een lineair 0/4 – 20mA stroomsignaal of een 0 – 10V spanningssignaal. Deze gestandaardiseerde analoge signalen maken een eenvoudige aansluiting op regelsystemen voor procesbesturing mogelijk. De meeste van de tegenwoordig gebruikte meetinstrumenten hebben vanwege de digitale meetwaardeverwerking ook digitale interfaces (bijv. USB, RS485, Ethernet, Profibus) voor de gegevensuitvoer en voor de toegang tot apparaat parameters. Een voordeel van de infrarood-meetapparaten met digitale interface is de mogelijkheid van veldkalibratie met behulp van beschikbare kalibratiesoftware van de fabrikant van het apparaat, zodat bijvoorbeeld alleen de relevante sensorparameters (emissiviteit enz.) moeten worden aangepast wanneer het veranderen van het product op een productielijn.

Enkele veelgebruikte interfaces zijn:

Vermogensinterface:

Het lineaire 0/4 – 20 mA stroomsignaal is recht evenredig met de objecttemperatuur bepaald door de infrarood temperatuurmeter.

Spanningsinterfaces:

Het lineaire spanningssignaal van 0 – 10 V is recht evenredig met de door de infrarood temperatuurmeter bepaalde objecttemperatuur.

Thermokoppel-interfaces (type K, type J):

De signaaluitvoer is analoog aan type K en J thermokoppels als een spanningssignaal. De uitgangsspanning is evenredig met de gemeten temperatuur. Via dezelfde interface kunnen contact- en contactloze temperatuurmetingen worden gecombineerd of kunnen bestaande thermokoppels worden vervangen door moderne infraroodthermometers.

Businterfaces (CAN, Profibus DP):

Bus interfaces zijn interfaces voor bilaterale signaaloverdracht tussen zender en ontvanger via een signaalleiding en worden beschouwd als digitale interfaces. Ze maken bi directionele communicatie mogelijk tussen de sensor en het besturingssysteem. De interfaces CAN en Profibus DP behoren formeel tot de groep veldbussystemen.

Andere interfaces:

Andere digitale interfaces, zoals de RS232- en RS485-seriële interfaces, evenals Ethernet en USB, maken een snelle tweerichtingssignaaloverdracht mogelijk.

" "

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 2
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×