Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Opslag groenten bij hoge luchtvochtigheid waardes

Een klant had een opslag unit voor witlof. Witlof wordt doorgaans opgeslagen bij een hele hoge luchtvochtigheid. Ze hadden de regeling staan op 98% RV. Echter hadden ze het probleem dat de sensoren steeds richting de 100% RV aanliepen en hierop bleven hangen. Ze hadden al verschillende sensoren geprobeerd met speciale verwarming etc. Echter kregen ze het probleem niet verholpen. Via een beurs hadden van ons bestaan gehoord en wisten ze dat wij sensoren hadden welke tegen hele hoge RV waardes konden. De klant nam contact met ons op en gaf aan dat ze hun opslag unit niet meer konden regelen op 98% en of wij wat meer info konden sturen over de nauwkeurige sensor.

Belangrijkste voordelen

Aanpak 

Tijdens het gesprek aangegeven waarom de nSens zo uniek is.

 

‘’De nSens heeft een elektrolytisch meetprincipe, dit is anders dan alle standaard capacitieve sensoren. Het is een handgemaakte meetcel met een speciale gel tussen twee glazen buisjes. De gel zet uit of krimpt naarmate de luchtvochtigheid toe of afneemt. Door dit meetprincipe reageert de sensor erg snel en is deze 0.4% nauwkeurig!

 

Een capacitieve sensor is uitgebouwd uit verschillende laagjes. Hier gaat een luchtstroming doorheen en vanuit daaruit berekend deze een RV waarde. Bij hoge luchtvochtigheid (+70%) of lage (-30%) werkt de sensor als een soort van spons.

 

Wanneer je een spons in een emmer water gooit en op tafel legt duurt het erg lang voordat deze weer droog is. Het zelfde gebeurd in feite ook met de sensor, deze ”zuigt” zich vol met water en gaat veel afwijken.’’’

De klant wilde graag een sensor testen, dit was geen probleem. Uiteindelijk heeft de klant een test gedaan en is dit uiterst goed verlopen dat ze alle units hiervan voorzien hebben. Later stuurde de klant deze update.

‘’De sensoren zijn inmiddels bij onze klant in Duitsland geïnstalleerd. We kunnen nu de bevochtiging mooi regelen op de gewenste RV. Bij sommige cellen regelen we tussen de 96 en 99% RV. Met een differentie van 0.5%.

Ziet er veel belovend uit.’’

In onderstaande grafiek is te zien hoe de nSens (elektrolytisch meetprincipe) reageert t.o.v. een capacitief meetprincipe.

In de grafiek is te zien dat een capacitieve sensor verzadigd raakt (zoals al benoemd, werkt als een spons). Hierdoor blijft deze continu dezelfde waarde weergeven. Hierdoor reageert deze ook niet of langzaam op veranderende waardes.

De nSens reageert sneller en nauwkeuriger op veranderende waardes. Met name bij het openen van deuren of koelacties zal de luchtvochtigheid dalen, dit wordt direct door de nSens opgemerkt worden. Hierdoor wordt voorkomen dat een ruimte een te lage luchtvochtigheid

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×