Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Infrarood sensoren gebruiken om lege verpakkingen te detecteren.

Hoe voorkom ik dat er lege verpakkingen in de kartonnen omverpakking terecht komen? En voorkom ik dus klachten van eindgebruikers dat er minder producten in de verpakking aanwezig zijn dan op de doos vermeld staat. Tijdens de verpakkingsfase van eindproducten kwam het voor dat een verpakking niet werd gevuld met als gevolg een lege verpakking in de doos. Het ging in dit geval om een ijsproducent waar lege zakjes in de kartonnen omverpakking terechtkwamen en om een producent van koekjes waar hetzelfde gebeurde. Dus twee verschillende applicaties bij verschillende klanten maar uiteindelijk hetzelfde probleem/oplossing.

Belangrijkste voordelen

Aanpak 

Het productieproces besproken met klant en gekeken naar de fase waar het volgens hem misgaat.

Oplossing

Omdat het bij beide applicaties ging om producten met een afwijkend temperatuur t.o.v. de omgevingstemperatuur waren de producten nadat ze verpakt worden zichtbaar voor een thermografische camera (PI of XI). De kou van de ijsjes en de hogere temperatuur van de koekjes konden zo worden gebruikt om vast te stellen of er een product aanwezig was in de verpakking of niet. De software is zo in te stellen dat er in het beeld een specifiek meetgebied(en) kan worden gecreëerd waar de detectie moet plaatsvinden. Bij de ijsjes een coldspot en bij de koekjes een hotspot. Zodra deze niet aanwezig is kan er d.m.v. de analoge uitgang een signaal snel en eenvoudig een alarm triggeren etc. Op die manier wordt er een lege verpakking gesignaleerd zodat deze tijdig kan worden verwijderd.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×