Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Application note: Bodemvocht gehalte meten op meerdere plaatsen in Texelse duinen.

Welke type bodemvochtsensor is geschikt voor deze toepassing? Rekening houdend met de omstandigheden ter plaatse en op welke manier er dan data geregistreerd kan worden.

Belangrijkste voordelen

Aanpak 

Pedak heeft telefonisch contact gezocht met de klant om dieper op de wensen en eisen van de klant t.a.v. het onderzoek in te gaan.

  • Op hoeveel verschillende plaatsen wilt de klant bodemvocht gaan meten? Oftewel, hoeveel metingen wilt men uitvoeren?
  • Wilt de klant live inzage in de bodemvocht metingen of kan men overweg met enkel dataloggers, waarbij de sensoren dus een tijd lang worden geplaatst op locatie en naderhand de data wordt uitgelezen voor verder onderzoek & analyse?
  • Wil men enkel bodemvocht meten of bijvoorbeeld ook andere bodemkwaliteit parameters? Denk bijv. aan geleidbaarheid, temperatuur, water potentiaal (tensio),
  • Wilt de klant het bodemvochtgehalte op meerdere/verschillende dieptes meten of zijn ‘punt’-metingen afdoende?
  • Hoe lang duurt het onderzoek?

Oplossing

Pedak heeft allereerst de klant uitleg gegeven over zowel een draadloze oplossing, waarbij de bodemvochtsensoren verdeeld over Texel kunnen communiceren met één centrale ontvanger. Aangezien de metingen circa 300 meter bij elkaar vandaan geplaatst worden is het een optie om dit draadloos te gaan faciliteren. In het buitengebied kunnen namelijk afstanden worden behaald van 300 tot 700 meter draadloze overbrugging tussen een meetpunt en een ontvanger. Daarnaast fungeren de meetpunten ook tevens als ‘repeaters’, waardoor het bereik nog groter kan worden gemaakt. Een verder liggend meetpunt gebruikt dan het voorgaande meetpunt om toch te kunnen communiceren met de ontvanger. Deze draadloze technologie noemt men ook wel Mesh.

De ontvanger verzamelt vervolgens de data en stuurt deze via he mobiele netwerk door naar een online platform. In dit online platform kan de klant live de meetdata inzien, data exporteren, Google Maps integreren en ook eventueel alarmmeldingen instellen per e-mail/SMS indien er sprake is van grensoverschrijdende waardes.

Doordat alle meetpunten en de ontvanger werken met heroplaadbare batterijen en voeding via zonnepanelen kan deze opstelling volledig stand-alone en remote opereren. Maar gezien de antwoorden en de informatie van de klant hebben we de klant ook de optie aangeboden om met bodemvocht dataloggers te werk te gaan. Deze oplossing is wat kosten effectiever maar vergt meer tijd en manuele handelingen t.a.v. de data bestanden exporteren, want dit moet ter plaatse gebeuren bij de loggers. Echter is deze oplossing uitermate geschikt voor onderzoeken van een aantal maanden, waarbij men toch tussentijds met tussenpozen ter plaatse moet. Door de klant inzicht te geven in beide opties met alle voor- en nadelen inclusief een stukje prijs inzage, kan de klant een weloverwogen beslissing maken.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 2
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×