Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe meet je lichaamstemperatuur met een warmtecamera?

Bedrijven of instellingen die snel en zonder aanraking de lichaamstemperatuur van medewerkers of bezoekers willen meten, gebruiken daarvoor vaak een warmtecamera. Als je betrouwbare meetresultaten wilt moet je de camera op de juiste manier gebruiken. Maar hoe doe je dat?

Met een warmtecamera meet de warmtestraling van het oppervlak van een object. Ieder oppervlak heeft zo z’n eigen specifieke eigenschappen, denk aan ruwheid, glans, transparantie. Deze eigenschappen hebben invloed op de betrouwbaarheid van je meting. De menselijke huid heeft ook zo z’n eigen specifieke eigenschappen.Petten, brillen, hoofdoeken, of lichaamsbedekkende kleding kunnen je meetresultaten vertekenen. Ook is de temperatuur van de huid anders dan je inwendige temperatuur.
Je moet dus met een aantal dingen rekening houden.

Betrouwbaar de exacte lichaamstemperatuur meten

Om de lichaamstemperatuur op de juiste manier te meten, richt je de infraroodcamera
niet op het voorhoofd, maar op het binnenste puntje van het oog. Op dit plekje kun je de exacte inwendige temperatuur meten. Omdat een bril warmtestraling tegenhoudt, moeten brildragers hun bril afzetten.

Wat is het verschil tussen een infrarood warmtecamera en een handheld warmtemeter?

Een handheld werkt vaak in combinatie met een laserstraal en kan variëren in diameter van de meetspot. Daardoor is hij ongeschikt voor het meten van het binnenste puntje van het oog. Met een handheld kun je wel betrouwbaar de temperatuur van het huidoppervlak meten. Dit is echter niet de exacte lichaamstemperatuur. Als je net in de zon hebt gezeten is je huidtemperatuur bijvoorbeeld hoger dan je lichaamstemperatuur.
Een infrarood camera wordt met behulp van software exact ingesteld voor het doel dat je met de meting hebt. Je kunt programmeren welke meting waar moet plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een automatische hotspotdetectie zoals het binnenste puntje van het oog. Hierdoor kun je op een efficiënte manier betrouwbare meetresultaten verzamelen.

Ben je geïnteresseerd in het meten van lichaamstemperatuur met behulp van een infrarood warmtemeter? Neem dan contact op met onze expert Maaike Godschalk. Bel: 0475-497424 of mail naar: m.godschalk@pedak.nl

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×