Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Cosmetische producten langer houdbaar door verlagen water activiteit

In een artikel van (Alexandra Nadarzynski, 2022)hebben onderzoekers de invloed van wateractiviteit onderzocht op de houdbaarheid van cosmetische producten. Door gebruik te maken van natuurlijke humectans konden ze de wateractiviteit verlagen en daardoor de houdbaarheid vergroten.

Wateractiviteit is doorgaans de oorzaak van microbiologische groei. Door gebruik te maken van waterbindende middelen, in dit geval: natuurlijke humectants, sodium lactate, propanediol, erythritol, betaine en sodium PCA, wisten ze op een veilige manier de wateractiviteit dusdanig te verlagen dat de houdbaarheid drastisch verhoogd kon worden. Hierdoor hoeven er geen of minder kunstmatige en mogelijk chemische preserveringsmiddelen gebruikt te worden wat weer een positief effect heeft op de (huid)gezondheid.

Wateractiviteit wordt een steeds belangrijker wordende kwaliteitsparameter ook binnen de farmaceutische industrie.

Uniek meetprincipe

Pedak levert Aw-waarde meters van het Zwitserse kwaliteitsmerk Novasina, een bedrijf met meer dan 60 jaar ervaring. Kenmerkend voor onze Aw-meters is de unieke meetcel waarmee zowel producten met een lage Aw-waarde, zoals bijvoorbeeld droge poeders als producten met een hoge Aw-waarde, zoals vlees, gemeten kunnen worden. Ook het meten van producten met vluchtige dampen is met de Aw-meters van Novasina geen probleem.

ISO-proof

De Novasina Aw-waarde meter meet volgens de ISO-18787 norm en is dankzij de audit-trail geschikt voor gebruik in de farmaceutische industrie. Daarnaast kan deze meter gekoppeld worden aan een LIMS-systeem waardoor alle meetdata automatisch opgeslagen wordt.

Herbruikbare kalibratiestandaarden

Dankzij herbruikbare kalibratiestandaarden is het mogelijk om de Aw -meters zelf tussentijds te kalibreren en te justeren. Met de meters van Novasina heb je dus geen verbruiksmaterialen nodig.

 

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 2
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×