Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe kun je schimmelgroei in gebouwen tegengaan door middel van dataloggers?

Zowel in woningen, kantoren als monumentale panden kan er schimmelgroei ontstaan tegen wanden en plafonds. Een veelvoorkomend probleem waardoor vochtbestrijdingsbedrijven drukker zijn dan ooit. Maar bestrijden alleen is niet voldoende wil je schimmelgroei in gebouwen – ook voor de lange termijn – tegengaan. Daarvoor zul je naar de bron van het ontstaan moeten kijken: een te hoge luchtvochtigheid.

Schimmelgroei in gebouwen

Dataloggers brengen de luchtvochtigheidsgraad nauwkeurig in kaart zodat je weet wanneer er gevaar op schimmelgroei in gebouwen ontstaat en je op tijd de juiste maatregelen kunt treffen. Met een gezonder binnenklimaat en een comfortabele woon- of werkomgeving als resultaat. Hoe dat in z’n werk gaat, leggen we graag uit.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Om geen last (meer) te hebben van schimmelgroei, is enkel het bestrijden, zoals het opnieuw voegen of oververven van de muren, niet voldoende. Wil je het goed aanpakken zul je de relatieve luchtvochtigheid in toom moeten houden, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Dataloggers geven inzicht in de hoogte van de luchtvochtigheid en wanneer je deze koppelt aan een monitoringssysteem, ben je zelfs 24/7 in staat om de gegevens uit te lezen. Om vervolgens bij een te hoge luchtvochtigheid op tijd maatregelen te kunnen treffen. Voorkomen is beter dan genezen.

 

De kritische grens van 60% luchtvochtigheid

De kritische grens waarop schimmels kunnen gaan groeien zit op 60% luchtvochtigheid. Wanneer je onder deze grens blijft, krijgen schimmels geen kans en zul je ook geen overlast ervaren. Houd daarom met name de luchtvochtigheidsgraad in ruimtes als kelders, toiletten, badkamers, magazijnen en garages nauwlettend in de gaten om niet over die grens heen te gaan.

 

Niet alleen schimmelgroei in gebouwen die al ouder zijn

Vaak wordt gedacht dat schimmelgroei alleen ontstaat in oude gebouwen zoals musea of andere monumentale panden, maar niets is minder waar. Ook nieuwe gebouwen die onvoldoende geventileerd zijn, zijn ontvankelijk voor schimmelgroei. Vooral nu deuren en ramen, in het kader van het besparen op energiekosten, veelal dicht worden gehouden stijgt de luchtvochtigheid en is de kans op schimmelgroei groter.

 

Een langdurige comfortabel binnenklimaat

Draag jij, als facilitair medewerker, gebouwbeheerder of technische dienst, de zorg voor een gezond binnenklimaat? Wil je geen last krijgen van aangetaste wanden en plafonds door schimmelgroei in gebouwen? Wens je een langdurig, comfortabel woon- of werkklimaat te creëren? Pak de bron aan!

Bij Pedak meettechniek geven we je graag advies over hoe dataloggers ervoor kunnen zorgen dat schimmels geen kans krijgen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 3
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×