Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe kan ik live temperatuur meten en loggen in een verticale koperen buis?

Ik ben op zoek naar mogelijkheden om de temperatuur van water te meten in een koperen buis. Daarnaast maken wij gebruik van het monitoringssysteem Ovaport (wij hebben al 9 sensoren hierin staan). Hierin willen wij deze waarden ook in weergeven. Is dit mogelijk?

Belangrijkste voordelen

Aanpak 

Pedak heeft gepolst om de wensen verder in kaart te brengen. Zo is de gevraagd wat de temperatuur van het water is, welke diameter de buis heeft. Is de ruimte goed bereikbaar voor sensor en ontvanger?

Oplossing

Er zijn twee mogelijkheden aangeboden:

1. oppervlakte temperatuur sensor de watertemperatuur te meten. Bij deze optie wordt de sensor middels een plakstrip op de buis geplakt en daarna isolatiemateriaal om de sensor geplaatst zodat er geen invloeden van buitenaf de meetwaarden kunnen beïnvloeden.

2. een sensor welke in de buis geplaatst wordt middels een koppelstuk (t-stuk bijvoorbeeld). Vervolgens komt de sensor in aanraking met het water waardoor te temperatuur gemeten, gelogd en verwerkt wordt.

Er is gekozen voor optie 2, waarvoor de volgende producten zijn aangeboden:

  • TF5E PT100 snoersensor met 2 meter kabel: sensor voor in het kanaal
  • FT10RT433ES transmitter voor PT100. Om de waarden door te sturen naar Ovaport (voorloper van nSnappy). Klant heeft zo live inzicht in waarden en alarmeringen

De samenbouw van de sensor in de transmitter hebben wij gerealiseerd én de inrichting aanmelding/registratie in ovaport hebben wij voor de klant verwezenlijkt.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×