Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Pedak legt uit: Hoe werkt de meetcel voor luchtvochtigheid van Novasina?

Pedak levert Aw-waarde meters en klimaatsensoren van het Zwitserse kwaliteitsmerk Novasina. Kenmerkend voor de meetapparatuur van dit merk is de unieke meetcel met een zeer hoge nauwkeurigheid.

Novasina

Novasina is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van nauwkeurige meetsystemen voor meting van wateractiviteit, lucht- en materiaal vochtigheid, temperatuur en verschildruk.

 

Uniek meetprincipe voor luchtvochtigheid

In 1960 startte Novasina (toen nog onder de naam SINA) met een uniek meetprincipe gebaseerd op elektrolytische meting. Dit meetprincipe zorgt ervoor dat er met een zeer hoge nauwkeurigheid vocht gemeten kan worden, zelfs bij hoge luchtvochtigheid, zonder dat er hysterese (verzadiging van de sensor) optreedt.

Hoe het werktMeetprincipe - elektrolitysche meting
De meetcel bestaat uit twee glazen staafjes met daartussen een elektrolyt. Het elektrolyt absorbeert en desorbeert de luchtvocht naar gelang de omgeving waardoor de weerstand veranderd. De twee elektrodes geplaatst tussen de uiteindes van de staafjes meten deze weerstand. Aan de hand van de gemeten weerstand word de luchtvochtigheid bepaald.

Voordelen van elektrolytische meting ten opzichte van andere luchtvochtigheid meetprincipes
• De hoge nauwkeurigheid (van 0.5% RV) word gerealiseerd in het hele comfort gebied van 15 °C tot 30 °C
• Realiseert ook deze nauwkeurigheid bij hele lage en hoge luchtvochtigheden (80 … 100% RV)
• Dit meetprincipe kent geen hysterese
• Bestand tegen schadelijke dampen zoals ammoniak, waterstofperoxide en zeelucht

 

Meetcel toepassing in Aw-meters

Al jaren wordt de Aw-meter gebruikt voor het bepalen van de wateractiviteit in onder andere voedingsmiddelen om de houdbaarheid en kwaliteit van een product te bepalen.

De Aw-meters van Novasina zijn uitgerust met deze unieke meetcel. De meters kunnen producten met een lage Aw-waarde, zoals bijvoorbeeld droge poeders, als ook producten met een hoge Aw-waarde, zoals vlees, meten. Ook het meten van producten met vluchtige dampen (glycol, alcohol) is met de Aw-meters van Novasina geen probleem!

Meer weten over Aw-meten?
Ben je geïnteresseerd in Aw-meten en de voordelen die jij er uit kan halen voor jouw product? Neem dan contact op met Mieke, Specialist voedingsmiddelenindustrie.

Bekijk onze Aw-meters

 

Toepassing voor luchtvochtigheidssensoren

Voor het meten van luchtvochtigheid ontwikkelde Novasina de nSens HT serie, een gecombineerde luchtvochtigheids- en temperatuursensor. Vanwege de zeer hoge nauwkeurigheid is deze sensor zeer geschikt is voor toepassing in cleanrooms, operatiekamers, klimaatcellen en farmaceutische sector. Maar ook zeer geschikt voor ruimtes met een zeer hoge luchtvochtigheid. Bijvoorbeeld in de agrosector in kiemcellen en vertical farming.

Meer weten over luchtvochtigheid meten?
Wil je echt nauwkeurig de luchtvochtigheid gaan meten of heb je applicaties met hele hoge luchtvochtigheden, neem dan contact op met Siem, Specialist binnenklimaat.

Bekijk onze luchtvochtigheid sensoren

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 3
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×