Meer dan alleen metertjes

Pedak streeft naar de perfecte oplossing voor een meetvraag. Waar een standaard oplossing niet toereikend is denken we verder dan metertje X naar bedrijf Y. In onderstaand overzicht een aantal eigen ontwikkelingen.

Boeken meten om goed te kunnen archiveren
Om boeken goed te kunnen archiveren moesten er op maat gemaakte dozen van speciaal karton ontwikkeld worden. Ieder boek moest handmatig gemeten worden wat een zeer tijdrovend karwei was. Pedak ontwikkelde een boekmeettafel waarmee automatisch de afmetingen van een boek gemeten worden. Deze unieke boekmeettafel staat nu zelfs in het Vaticaan.

Draadloos meten, registreren, weergeven en alarmeren... lokaal maar ook online
De vraag naar inzicht in klimaat, zoals temperatuur en luchtvochtigheid neemt toe. Of je nu wilt weten of de temperatuur van het stukje vlees wat binnenkomt goed genoeg is om te verkopen in de supermarkt, of de pillen in een apotheek onder de juiste omstandigheden worden gemaakt zodat ze optimale werkzaamheid behouden, of een schilderij in het goede klimaat bewaard wordt zodat de kleuren helder blijven, enz. enz... Overal waar inzicht in klimaat van belang is kan dit eenvoudig gemonitord worden door MaxAware, een draadloos systeem speciaal ontwikkeld voor het meten, registreren, weergeven, alarmeren van klimaat.

Status en klimaat in een operatiekamer, laboratorium en cleanroom in een oogopslag
Naast het meten, registreren, weergeven en alarmeren van het klimaat via een PC, tablet of telefoon, werd de vraag steeds groter voor een display wat direct op de werkvloer van een operatiekamer, cleanroom of laboratorium inzicht kan bieden in de status het klimaat. Het vergroten van het bewustzijn van het gedrag van de medewerkers, het bewaken van de deurbewegingen, sluizen en het controleren van de toegang kan dan met met een display nog eenvoudiger uitgevoerd worden. Pedak ontwikkelde het eerste cleanroomdisplay voor cleanrooms, operatiekamers en laboratoria wat in één
oogopslag weergeeft of het klimaat in de werkomgeving goed of fout is (bijvoorbeeld temperatuur, verschildruk, relatieve luchtvochtigheid, deurbewegingen, stofdeeltjes). Dankzij het display met twee kleuren (groen en rood) is de status van het klimaat in de werkomgeving direct zichtbaar en met een zoemer-alarm worden de medewerkers zowel visueel als akoestisch geattendeerd.

Met het 123-2touch display won Pedak in 2012 zelfs de Novelties in Technology Award tijdens de beurs "HET Instrument 2012" (zie onderstaande foto).


Het Pedak-team met de Novelties in Technology Award 2012, gewonnen met het cleanroomdisplay 123-2touch

Pedak meettechniek
Roorveld 1
6093 PL Heythuysen
Nederland

Vragen of bestellingen?
Bel: +31 [0]475 49 74 24
Of gebruik ons contactformulier

Volg ons!    Netwerk met ons op LinkedInVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookBekijk ons op Youtube!