Seed meets Technology 2021

29 september 2021

Seed meets Technology is hét evenement waar het draait om innovatieve zaadtechnologie, rassenassortiment en het toevoegen van waarde aan tuinbouwzaad.

Wanneer

29 september 2021

Waar

Seed Valley Vertify,
Tolweg 13, 1681 ND in Zwaagdijk - Oost

Voor wie

Professionals in de zaadsector wereldwijd

Door wie

Vertify

Kosten

Gratis

Seeds meets Technology

Naast een beurs met ruim 50 deelnemers uit binnen- en buitenland bestaat het evenement uit proefvelden, waterteelt en een programma met diverse lezingen en symposia.

De initiatiefnemers achter het evenement zijn Incotec, Seed Processing Holland, TeaL Agro Technologies en Vertify.  Samen is in 2014 besloten om het programma in week 39 te versterken met thema´s als zaadbehandeling, zaadverwerkingsapparatuur, fenotypering, duurzame gewasbescherming en teeltsystemen. Het driedaagse evenement vindt plaats in de bedrijfshallen en proefvelden van Vertify. Jaarlijks bezoeken ruim 1700 bezoekers de show, waarvan het merendeel afkomstig is uit het buitenland.

 

Vegetable Trials

De Vegetable Trials omvatten de demonstratievelden rondom Vertify. Op het veld worden door zaadbedrijven hun bestaande en nieuwe rassenassortiment getoond. Dagelijks zijn er begeleidde rondgangen te boeken. Tevens bevinden de open dagen van Sakata zich aan de overkant van Seed meets Technology.

 

Technology en Vegetable Trials

Tijdens het evenement is er een onderscheid gemaakt in de benadering van doelgroepen. Op de beurs is voornamelijk techniek te zien. De deelnemende zaadbedrijven zullen buiten hun rassen presenteren onder de naam ‘Vegetable Trials’. Meerdere keren per dag worden er ‘variety tours’ georganiseerd, gericht op telers. Zij zullen buiten langs de proefvelden gaan, zowel bij Seed meets Technology als bij Sakata, die tegenover Vertify een groot platform heeft liggen.

 

Pedak op de Seed meets Technology; woensdag 29 september

Tijdens de Seed Meets Technology demonstreren wij  op woensdag 29 september de verschillende meetapparatuur van de merken Onset, Novasina en Nokeval.

Met draadloze sensoren kun je een sterk netwerk vormen, op je akker of in je kas, voor het verzamelen van meet waarden. Klimaatcondities worden feilloos in kaart gebracht en verzameld via één basisstation. Hoe meer sensoren, hoe groter het bereik. Sterke afwijkingen van de basiswaarden worden automatisch gesignaleerd.

Krijg inzicht in het klimaat en de omgeving van jouw gewas en zet de gegevens van de meetdata handig in bij je teeltstrategie. Monitor weersomstandigheden en je binnenklimaat door inzicht te verschaffen in parameters zoals: neerslag, wind, vocht, bodemkwaliteit, waterkwaliteit, lichtsterkte en temperatuur.

Door inzicht in temperatuur, luchtvocht, pH en geleidbaarheid kun je het ideale recept ontwikkelen voor de plantgroei in een klimaatcel (vertical farming)  om daarmee in de kortst mogelijke tijd de optimale oogst te realiseren.

Onze sensoren genereren betrouwbare, nauwkeurige data zonder storingen. Daarnaast zijn ze dusdanig robuust dat ze blijven functioneren bij hevige neerslag en hoge windsnelheden. Iedere sensor werkt onafhankelijk, is voorzien van zonnecellen en uitgerust met een intern geheugen waardoor data nooit verloren gaan. Dataverwerking is webbased en werkt volledig draadloos.

 

Specialist in meettechniek

Zon, wind, regen, temperatuur, luchtvocht, bodemgesteldheid, allemaal parameters die de kwaliteit van je product beïnvloeden. Pedak staat voor je klaar met vragen over meetwaarden, datalogging, en monitoring! Wij kijken graag met je mee welke meetwaarden belangrijk (kunnen) zijn voor de beste kwaliteit van jouw product. Bezoek ons dus op woensdag 29 september!

 

Nu al graag contact?

Wil je graag meer weten over meettechniek en wat het voor jou kan betekenen? Neem contact op en maak alvast een afspraak!

Beursinfo

Bezoek de website van de Seed meets Technology

Bekijk alle events

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

  • Hidden
Bekijk onze vacatures 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×