Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Gezond klimaat in de klas met een CO2 meter

Gezonde lucht in een klaslokaal zorgt niet alleen voor een betere concentratie, je voorkomt er ook gezondheidsproblemen en allergieën mee. Zeker in coronatijd is het daarom belangrijk om klaslokalen goed te ventileren. Een CO2 meter laat je precies weten wanneer en hoelang je moet ventileren. Goed nieuws dus dat de overheid geld beschikbaar stelt om in elk klaslokaal een CO2 meter te installeren.

Co2 meter klaslokaal

Investeer de overheidsbijdrage voor een Co2 meter in de klas
op de meest gunstige manier!

Het Ministerie van OCW geeft scholen via de lumpsum een vergoeding van 150 euro per klaslokaal. Voor minder dan dat bedrag kan Pedak je al een uitstekende CO2 meter leveren. Een handige CO2 stoplichtmeter, bijvoorbeeld.

De meetexperts van Pedak adviseren je graag over de slimste manier van Co2 meten in jouw specifieke situatie. Met de juiste meetoplossing houd je met gemak grip op het klimaat in de klas.

Wil je nu meer weten over ventileren en regels voor subsidie? Klik dan hier om naar de overheidspagina te gaan.

Onze vier opties voor CO2 meters voor klaslokalen

Optie 1

CO2 meter

Stand alone CO2 monitor op batterij met historie en cloud software

Deze draadloze meter toont CO2-metingen direct op het scherm met behulp van een kleurindicator. Je kunt ook een geluidsalarm instellen. Naast de actuele CO2 waarde, zie je ook de temperatuur- en de relatieve luchtvochtigheid.

De Aranet4 heeft een batterij (2 x AA) die twee jaar mee gaat. Daardoor is deze meter erg mobiel en kun je hem overal neerzetten. Via de bijbehorende app kun je de actuele data en de historie inzien. Zo krijg je meer inzicht in de CO2 historie. Cloud software mogelijk waarmee je alle meetdata van alle aanwezige meters in het pand in de Cloud inzichtelijk hebt. Met de software heb je 24/7 visuele inzage in de luchtkwaliteit van alle lokalen voorzien van een meter. Met de stoftware exporteer je gemakkelijke de data naar Excel voor analyses of opslag. Dit is een ideale Co2 meter voor in een klaslokaal

 Co2-meter – Aranet4 cloud

Optie 2

Co2 meter klaslokaal

 

CO2 meter stoplicht met visuele weergave

Deze CO2 meter laat op het display het actuele CO2-gehalte van de ruimtelucht, de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid én de tijd zien. Door de stoplichtkleuren kun je de actuele CO2-metingen snel evalueren en interpreteren. Bovendien laat de grafiek duidelijk de ontwikkeling van de CO2-niveaus in de afgelopen 24 uur zien. De CO2 meter heeft een automatische kalibratie functie. De stroom wordt geleverd via een USB kabel die je aan kunt sluiten op net adapter, laptop of computer.

CO2 meter – TFA 31500902 – CO2 monitor

Optie 3

Pedak HOBO MX1102 Co2 meter

Stand alone CO2 meter datalogger op batterij

Deze professionele CO2 datalogger maakt het meten en bijhouden van CO2 erg gemakkelijk. Via het grote scherm lees je direct alle waardes af. Met de bijbehorende app kun je de logger helemaal instellen en alle meetgegevens tot 1,5 jaar terugzien. Zo heb je een optimaal inzicht in de historie. De professionaliteit van deze CO2 meter zie je o.a. terug in de meetnauwkeurigheid.

HOBO MX1102a – Onset Co2 meter

Optie 4

Altijd en overal inzicht middels een CO2 monitoringsysteem

Wil je nu echt volledige inzicht hebben in de CO2 waardes van al je klaslokalen? Kies dan voor ons draadloos monitoringsysteem. Elk klaslokaal wordt voorzien van een draadloze CO2 meter die ook de luchtvocht en temperatuur meet. Het meetkastje stuurt alle meetdata draadloos door naar de Cloud. In de Cloud omgeving, ook wel portaal genoemd, heb je een totaal overzicht van alle klaslokalen met de actuele waardes. Je kunt er de waardes tot 2 jaar terug kijken en ook data analyses maken.

Heeft een klaslokaal een te hoog CO2 gehalte, dan is er een alarmmelding in het portaal en kan er ook een alarm naar de gebruiker zoals de conciërge of het hoofd van de facilitaire dienst gestuurd worden. Eventueel is het ook mogelijk om een koppeling te maken waardoor de ventilatie automatisch wordt ingeschakeld. Dit systeem biedt veel mogelijkheden en opties.

Pedak legt uit: Wat is een monitoringsysteem?

Heb je nog vragen n.a.v. bovenstaande informatie? Dan helpen we je graag.

Neem contact met ons op voor informatie en dan geven we advies op maat!

Neem contact met ons op!

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 2
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×