Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

The Optris PI series – The Precision Line

De optris-infraroodcamera's van de PI Precision Line bieden beeldvormende infrarood-temperatuurmeetapparatuur voor tal van industriële toepassingen. Van allround talenten zoals de optris PI 400i/450i tot hoge resolutie VGA-camera's (optris PI 640i) en speciale camera's voor zowel metaal- als glastoepassingen en zelfs microscoopbeelden, ze voldoen aan alle verwachtingen.

Belangrijkste voordelen

Infrarood camera optris PI 400i / PI 450i

De infraroodcamera’s optris PI 400i / PI 450i zijn de kleinste thermografische camera’s in hun klasse. Omdat ze zijn uitgerust met een meetsnelheid van 80 Hz en een optische resolutie van 382 x 288 pixels, leveren ze realtime thermografische beelden op hoge snelheid. De IR-camera PI 450i is door zijn thermische gevoeligheid van 40 mK specifiek geschikt voor het detecteren van de kleinste temperatuurverschillen en is daarmee onmisbaar bij de kwaliteitscontrole van producten en bij medische preventie. De compacte en krachtige infraroodcamera’s bieden een temperatuurbereik van -20°C tot 900°C en zijn optioneel uitbreidbaar tot 1500°C. Ze kunnen worden geleverd met verwisselbare optiek, industriële warmtebeeldapparatuur en worden geleverd met een uitgebreid licentievrij thermografiesoftwarepakket.

Infraroodcamera voor temperatuurmeting in de glasindustrie

De optris PI 450i G7/PI 640i G7 infraroodcamera’s zijn de eerste branchespecifieke warmtebeeldcamera’s in de PI-serie. Deze camera is speciaal ontworpen voor de glasindustrie en meet in slechts één spectraal bereik. De typische parameters van Optris-camera’s – hoge meetsnelheid (80 Hz), hoge optische resolutie (640 x 480 pixels) en compact ontwerp – werden behouden om het mogelijk te maken realtime thermische beelden vast te leggen van alles, van glaskralen tot grote ruiten. De IR-camera wordt gebruikt als lijnscancamera in de vlakglasproductie en biedt diverse mogelijkheden voor het documenteren en besturen van het proces. Deze compacte, krachtige infraroodcamera voor de glasindustrie is verkrijgbaar met verwisselbare lenzen en industriële accessoires. Het uitgebreide licentievrije softwarepakket “optris PIX Connect” is bij de prijs inbegrepen.

Shortwave-infraroodcamera optris PI 1M

De nieuw ontwikkelde thermische camera Optris PI 1M is vooral geschikt voor temperatuurmetingen van metalen, omdat deze bij de korte meetgolflengte van 1 μm een ​​duidelijk hogere emissiviteit vertonen dan bij metingen in het voorheen conventionele golflengtebereik van 8-14 μm. Parallel aan de visualisatie van een thermisch proces maakt de krachtige sensorelektronica een korte reactietijd van 1 ms mogelijk voor de weergave van de temperatuurinformatie van de middelste pixel.

Infraroodcamera voor de metaalindustrie tot 2450 °C

Het spectrale bereik van 500 tot 540 nm van de nieuw ontwikkelde warmtebeeldcamera Optris PI 05M vermindert meetfouten als gevolg van onbekende of veranderende emissiviteiten. Vanwege het spectrale bereik en het continue meetbereik van 900 tot 2450 °C is de compacte infraroodcamera perfect geschikt voor temperatuurmetingen van gesmolten metalen. De framesnelheid van 1 kHz en de hoge optische resolutie maken een optimale aanpassing aan de betreffende toepassing mogelijk.

Infraroodcamera voor lasertoepassingen tot 1900 °C

Het spectrale bereik van 800 nm van de nieuw ontwikkelde warmtebeeldcamera Optris PI 08M vermindert meetfouten als gevolg van onbekende of veranderende emissiviteiten. Vanwege het spectrale bereik en het continue meetbereik van 575 °C tot 1900 °C is de compacte infraroodcamera ideaal geschikt voor vrijwel alle NIR- en CO2-laserverwerkingstoepassingen. De framesnelheid van 1 kHz en de hoge optische resolutie maken een optimale aanpassing aan de betreffende toepassing mogelijk.

Microscoopoptiek voor de inspectie van elektronische borden en kleine componenten

De nieuw ontwikkelde microscooplenzen zijn speciaal ontworpen voor thermische inspectie van elektronische borden en analyses van kleine componenten op chipniveau tot 28 μm. De afstand tussen het meetobject en de camera kan variëren tussen 80 en 100 mm.

Miniatuur PC optris PI NetBox

De optris PI NetBox is een miniatuur-PC voor de PI-serie infraroodcamera’s. Het upgradet de optris PI IR-cameraserie naar stand-alone oplossingen of fungeert als USB naar Ethernet-adapter. Dit maakt het mogelijk langere afstanden te realiseren tussen het eigenlijke proces (PI-camera) en het procesmonitoringsysteem (PC). 

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek!

Heb je een vraag of wil je graag een offerte aanvragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan neemt ons salesteam contact met je op.

  • Hidden
Wij zoeken een collega! 1
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×